diumenge, 27 de gener del 2013

Rossinyol

Pérez, Sébastien    ROSSINYOL      Editorial Baula 2012

Il·lustracions de Benjamin Lacombe






La història del llibre Rossinyol està ambientada en els anys cinquanta. Transcorre en un campament per a nens, a on comencen a succeir fets plens de misteri i els personatges estan envoltats de secrets. Cada nen rep un misteriós poema que el descriu. Demanen ajut al senyor Jacob, que reuneix totes les notes, i així comença una divertida investigació per a descobrir qui és aquest autor secret que tant bé els coneix..
Les notes son trossets de paper pintat de la paret. És espectacular la delicadesa, els detalls de les flors en aquest paper. Els infants cada dia comencen les seves aventures de detectius. Trobaran un camí marcat amb una fletxa, trobaran el paper del que l’autor misteriós trenca els trossets per al seu poema. Al final del llibre, en un teatre, trobaran al petit rossinyol que els coneix tan bé. 
L’autor crea la història d’un nen tímid i misteriós perquè ell de petit fou com aquest nen, una mica invisible per als demés. Ell utilitza la creativitat per a fer-se visible davant els seus companys.

 
L’encertada decisió de Benjamin Lacombe de portar la història als anys 50, del segle XX, i l'aplicació de tècniques basades en l'aquarel·la, el llapis i el collage converteixen aquesta obra en un llibre entranyable.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada